Använd din rörmokare i Göteborg för ett proffsigt badrum

Badrum kan vara besvärliga att renovera. Gör det inte svårare än nödvändigt. Använd dig därför av en rörmokare i Göteborg för att få ett professionellt renoverat badrum som håller många år.

En badrumsrenovering är en av de mer avancerade renoveringarna du kommer i kontakt med om du äger ett äldre hus. Ett badrumsbygge är nödvändigt om du står i startgroparna, på väg att bygga ett nytt hus. Det kan kännas lite otäckt att renovera eller bygga badrum. Tankarna kan vandra iväg och landa i att badrumsrenoveringar och byggen lätt kan gå fel. Därför är det viktigt att kontakta en rörmokare i Göteborg, om det är där ditt hus ligger. Låt inte rädslan ta överhand, utan njut av din renovering eller ditt bygge.

Spara tid på att anlita en rörmokare

Bygga eller renovera badrum inte bara kan, utan även borde vara roligt. Om du låter VVS-teknikerna sköta sitt jobb sparar du rikligt med energi. Anlitar du rörmokare vid renovering, ombyggnad eller tillbyggnad av ditt badrum har du rätt till rot-avdrag. Den energin kan du istället lägga på att leta badrumsinspiration på internet. Det finns många val att göra med allt från blandare till toaletter och tapeter. Badrum är ett av de svåraste rummen att renovera. Därför renoveras de mer sällan än andra rum i huset, lägenheten eller bostadsrätten. Lägg din värdefulla, insparade tid på att planera ett badrum eller toalett du kommer älska under många år framöver. Planera ett badrum som inte bara är funktionellt, utan även en fröjd för ögat.

Publicerat den
Kategoriserat som Bostad

Kontakta en takläggare när du ska renovera taket

Om det finns någonting du inte bör göra själv när du renoverar är det att lägga tak. Du bör alltid kontakta en takläggare så att jobbet blir fackmannamässigt utfört. Taket är så pass viktigt.

Det absolut sista du vill vara med om i ditt hus är att det regnar in. Det är till och med värre än att angripas av termiter eller att få sitt lås uppbrutet. Du vill inte ha en ofrivillig inomhuspool i ditt hem. Du vill inte behöva vada genom vardagsrummet för att sätta dig i en plaskblöt soffa och titta på en tv som ändå har fått kortslutning på grund av vattnet som tagit sig in genom taket. Det finns inget utrymme för kompromisser. Gör rätt från början. Renoverar du eller bygger nytt, lägg lite mer tid på taket än vad du själv egentligen tycker vore lagom. Glöm dessutom inte bort att kontakta en takläggare.

Ytterligare skäl att kontakta en takläggare

Du bör alltid handla smart när det gäller ditt tak. Det är aldrig värt att snåla, då det med största sannolikhet kommer bli dyrare i slutändan. Dessutom kan det vara bra att ha med i bakhuvudet att ett ordentligt upprustat eller renoverat tak faktiskt kommer öka värdet på huset i framtiden. Om du en dag bestämmer dig för att sälja huset kan du alltid använda det som argument för att trissa upp priset. Det var ju så nyligen ni lät en professionell takläggare lägga om taket. Det tycker folk är värt att betala mer för.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg

Golvläggare i Uppsala lägger parkett

Sugen på nytt golv? Idag finns en uppsjö av olika material och mönster att lägga. För att få tips och råd kan man alltid vända sig till en golvläggare i Uppsala eller på den ort man nu bor.

Huset i Uppsala var i desperat behov av renovering. De hade diskuterat om de skulle sälja föräldrarnas hus men bestämde till slut att det skulle stanna i familjen. Hur visste de inte, men innan vidare diskussion skulle huset renoveras.

Golven var en av de saker som låg högt på prioritetslistan. Några var fina gamla trägolv som bara behövde slipas och lackas, medan andra var redo att kastas ut för att ge plats till nya fina golv.

Bokning av golvläggare från Uppsala

De lyckades hitta ett företag som jobbade med golvläggning i Uppsala. De kom till huset för att se vad som skulle göras och planera för jobbet. Pia som var äldst i syskonskaran tog hand om kontakten med företaget. Med strålande ögon berättade hon att de kunde både byta ut och slipa golven. Hon hade tagit med sig prover på golv som de såg igenom och valde till slut några som de alla gillade.

Golvläggarna kom och lämpade av allt material och förberedde för jobb. Familjen lämnade dem att jobba i fred. När golven var lagda åkte de tillsammans till huset och gick igenom rum för rum. De var så nöjda med golvläggarnas jobb och med de val de gjort.

Dessutom skulle räkningen ha ett rot-avdrag. Pengarna som de sparat kunde användas för nästa projekt på huset.

Publicerat den
Kategoriserat som Golv

Arbeta säkert med en byggnadsställning

För att renovera på ett säkert sätt behöver man ha hjälp av en byggnadsställning. Det gör att du kan arbeta på högre höjder samtidigt som du aldrig behöver kompromissa med din egen säkerhet. 

Det finns vissa uppdrag man skulle kunna kalla för självmordsuppdrag. Sådana som är fullständigt dömda att misslyckas redan på förhand. Till och med i den grad att det skulle kunna vara förenat med livsfara. Som om du vandrade in på Norra stå på Friends Arena iklädd en Hammarbyhalsduk i ett Stockholmsderby. Eller om du skulle hoppa fallskärm utan, tja, fallskärm. 

Ett annat självmordsuppdrag vore att försöka bygga och renovera utan byggnadsställning. Utan en byggnadsställning skulle man ta grova risker som med största sannolikhet inte skulle falla särskilt väl ut. Det är byggnadsställningarna som gör att man kan måla om, bygga och renovera även på höga höjder. Utan att riskera livet. 

Byggnadsställning underlättar arbetet 

Hade man inte haft byggnadsställningar till hjälp hade man fått bygga väldigt låga hus. Annars hade husen varit uppdelade i två skikt. En lägre del, så långt som man skulle nå om man stod på marken, som var ompysslad och höll hög kvalité. Den andra delen, allt som var högre upp än vad du når med penseln i handen, skulle sakta men säkert förfalla. Det vore himla otrevligt. Och framför allt onödigt. 

Det finns ju byggnadsställningar att både hyra och köpa för att undvika att hamna i sådan situationer. Eller att riskera livet genom att utmana ödet. Byggnadsställningar är med andra ord säkerheten i renoveringsarbetet.

Säkra fastigheten med en professionell brandskyddsmålning

Många företag väljer att säkra sina fastigheter med en professionell brandskyddsmålning. Det är ett enkelt och smidigt sätt att få ett brandskydd utan större och svårare åtgärder.

Vad en målare gör vet du säkert om. Det är någon som färgsätter ytor och som även använder färgen för att materialet ska skyddas mot väder och vind. Men vet du vad professionell brandskyddsmålning innebär? Det kanske inte är så svårt att räkna ut, med tanke på namnet. Men samtidigt så kanske du inte direkt vet vad brandskyddsmålning innebär. Då kommer du få svaret här. Brandskyddsmålning är ett sätt att med en speciell färg göra så att brand inte kommer sprida sig i materialet som färgen målas på. Det är inte svårare än så, men samtidigt kan det fascinera att en färg kan stoppa brand.

Brandskyddsmålning på brandfarliga ytor

Om du vill ha en fastighet som inte kan brinna så kan du bygga den enbart i sten, betong och metall. Men det kommer kanske vara trist att ha allt i så hårda material. Då är det smidigt att det finns en möjlighet att använda mer vanliga, och i vissa fall betydligt billigare, material som kan bli lika säkra. Det enda som behövs är att du målar dem med en färg som används till brandskyddsmålning. Då kanske du undrar om du kan måla hela ditt hem med brandskyddsfärg? Det kan du förvisso göra, men det är inte en färg som kommer i alla nyanser. Och den är dessutom ganska dyr.

Publicerat den
Kategoriserat som Bostad

Trägolv en vinstlott

Ett golvmaterial som aldrig går ur tiden är trä. Ju äldre desto snyggare. Så se till att inte göra något förhastat när det visar sig vara ett gammalt trägolv under plastmattan i vardagsrummet.

Det är verkligen lycka på riktigt att hitta ett gammalt trägolv. Inte nog med att det kan bli otroligt vackert, det är dessutom ett av de golvmaterial som håller värme längst när det blivit uppvärmt. Så vad ska man göra om man nu hittat ett gammalt trägolv? Enkelt! Leta rätt på ett företag som slipar golv och be dem ta en titt. De flesta golv går att slipa idag om de inte är för hårt åtgångna.

Om golvet ska slipas

Då finns det en del saker som man bör tänka på. För att hantverkaren ska kunna arbeta snabbt och effektivt behöver man ta bort alla möblerna och städa av golvet. Man behöver inte täcka över möblerna. När man använder de moderna slipmaskinerna dammar det ingenting. Se sedan till att inget sticker upp, som till exempel gamla spikar.

Efter ett par dagar är slipningen klar. Hantverkaren städar då och dammsuger efter sig. Sedan kan man om man vill måla eller lacka golvet. Men själva slipningen ska man överlåta till proffsen. Det är bästa sättet att försäkra sig om att man får ett jämnt och fint resultat. Ännu en bra anledning är att man får ROT-avdrag vid golvslipning i Göteborg. Ett trägolv håller väldigt länge om man bara tar hand om det på rätt sätt. Att det blir lite slitet gör det bara ännu snyggare.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg

En egen metallbehållare

Container är engelska och betyder behållare av något slag. På svenska brukar man oftast använda det när man talar om de stora metallbehållare som kan användas för både förvaring och frakt.

De stora metallbehållarna som kallas för container är mycket stabila, hållbara, användbara och enkla att flytta. Därför har man ofta dem till en mängd olika användningsområden som bland annat innefattar flytt av material och speciellt avfall. När man kastar avfall i en container så är den lätt att hämta, tömma och även rengöra. Man använder sig bara av en slags lastbil som är speciellt anpassad för precis den slags container som den ska förflytta. Men det finns många olika sätt som man kan använda sin container på.

Olika modeller och användningsområden

Om man har lagringsbehov som företag, för avfall eller annat, så kan det vara läge att köpa en container. Det är ett mycket bra och hållbart sätt att förvara precis det man önskar och det finns containers av en mängd olika storlekar, modeller och inredning. Man kan exempelvis inreda containern med hyllor, eller så kan man isolera den och sätta ett kylaggregat och använda den som en väldigt stor frys eller kylskåp. Fler lite mer ovanliga men möjliga användningssätt är att ha en container som gödselstack utanför stallet eller att göra som fler och allt fler gör nuförtiden och bygga ett hus av containers. Stabiliteten och hållbarheten gör att det inte finns några gränser för vad man kan göra med en container, om man har fantasin.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Hus som ett lego

En stabil konstruktion som har automatisk isolering och som går att flytta. Med den beskrivningen är det svårt att förstå varför inte fler väljer att bygga sina hus med kraftigt timmer.

När man bygger ett riktigt timmerhus så är det ungefär som att bygga ett hus av lego, eller som att lägga ett pussel. Om man väljer att köpa en byggsats och bygga ihop det själv så får man timmer med olika markeringar, som om man skulle bygga ihop en möbel eller liknande. Men det här sättet att bygga är mycket enkelt och blir dessutom mycket stabilt och bra. En byggnad som kommer att stå mycket länge och få besök av många generationer.

En uppfinning med funktion

Tanken bakom att bygga hus med timmer är att man ska kunna ta huset med sig när man flyttar. En grundtanke som kommer av att man byggde små hyddor, eller hus, där man övernattade medan man passade djuren. När sedan flocken skulle flyttas så kunde man även flytta med sig huset. Det är ett system som fungerar även idag, fast det nog är mycket ovanligt att man tar isär huset igen. Om inte annat så kanske man har valt att sätta upp skivor och andra ytskikt som gör att det ändå blir en större åtgärd att ta isär huset. Men även om man låter huset stå kvar på sin plats så är det ett mycket mysigt och bra hus. Huset brukar vara mycket friskt och håller i sig självt en hög grad av isolering.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg

En krok till tunga laster

Enklaste sättet att lyfta något med en lyftkran är att fästa det man ska lyfta med remmar som i sin tur fästs i en krok på kranen. Men det är viktigt att man är noggrann och kan sitt arbete.

När man använder lyftkranar av något slag så är det vanligaste fästdonet en lyftkrok, där man fäster de remmar som man dragit runt eller i det som ska lyftas. Även om det finns ett flertal andra slags greppanordningar, som exempelvis gafflar, så är kroken den som alltid används mest. Även till pallar. Därför är det viktigt att kroken är stark och lätt att använda sig av, utan att kräva allt för mycket energi eller risk för skador.

Kraftig metall och konstruktion

Kroken som sitter som lyftkoppling till en kran är alltid mycket stark och stabil. Det är viktigt att den inte går av eller att den är så pass trög och svår att koppla på att man riskerar slitage eller skador på personalen. Kroken ska även vara av ett sådant slag att ingen last kan lossna, när den väl är kopplad. Därför använder man sig av en krok med stängning, som går lätt att öppna med handkraft men som inte öppnar sig själv. Konstruktionen innebär även ett kraftigt fäste till den kraftiga metallkabel som löper till lyftmotorn. På det sättet kan man sänka kroken för att lasta och lossa, och höja kroken för att förflytta den tunga lasten dit man vill. Enkelt och samtidigt fullkomligt säkert.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg

En altan ger dig extra yta

Med en altan kan du njuta av sena sommarkvällar under tak och skydd mot myggen, den ger dig en uppskattad extra yta att vara på. En isolerad altan kan man hänga på både sommar- och vintertid.

En altan ger en liten frihetskänsla eftersom man kommer snäppet närmare naturen och det är en mycket uppskattad plats att hänga på. En frukost på altanen på morgonen eller en sen grillkväll på sommaren är alltid mysigt. Altanen ger en extra yta att vara på och om man isolerar altanen så kan man njuta av fina vinterdagar och kanske spana på fåglarna eller se om det går förbi ett rådjur. För att få den härligt varma känslan på altanen en kall vintermorgon så kan man installera en infravärmare. För att få infravärmaren på plats och rätt installerad så bör man anlita hjälp av en elektriker.

Altanen – ett stort eller litet projekt

Beroende på hur mycket man vill kunna använda altanen så får man starta upp ett litet eller stort byggprojekt när man vill bygga altanen. Om det ska vara en lite mindre altan som bara ska användas under sommarhalvåret så blir det ett lite mindre projekt eftersom man inte behöver isolera på samma sätt som om den skulle användas på vintern. Vill man ha en altan som ska klara all typ av väder och vind så kommer det bli ett större bygge. Oavsett storlek på bygget så bör man anlita en hantverkare som gör drömmen om en altan till verklighet. Läs mer om hur en elektriker kan hjälpa dig vid bygg av altan på denna hemsida: https://www.elektrikertäby.com

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg